Kladdkakans dag
http://www.aftonbladet.se/matvin/article11624647.ab
Kladdkaka med dajm- och nougattäcke
Tid: 40 minuter.
4 ägg
3,5 dl socker
200 g mörk blockchoklad av bättre kvalitet, 70–75 procents kakaohalt
4 msk kakaopulver
200 g smör
4 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
Ströbröd
125 g nougat, tunt skivad
200 g dajmkulor (2 påsar)
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Smält smör och choklad i vattenbad eller i mikron.
3. Blanda socker, vaniljsocker, kakao, salt och ägg ordentligt.
4. Blanda ned chokladblandningen i äggsmeten, rör sedan i mjöl och blanda tills du får en slät smet. Slå upp i en smord och bröad springform med löstagbar botten (cirka 22 cm).
5. Grädda 17–25 minuter i ugnen, kontrollera med sticka, kladdkakan ska vara kladdig i mitten. Ta ut den och fördela nougaten och dajmkulorna jämt över hela kakan. Sätt in kladdkakan i ugnen igen i max 30 sekunder, precis så att nougaten smälter.
6. Kyl ned och servera.
Oj oj det där låter riktigt gott och verkligen lyxigt!
Mmmm kladdkaka.. num num