Fars dag
schwarzwaldtårta och ett paket till pappa.
Schwarzwaldtårta (bästa receptet EVER!!)
200g hasselnötter
3dl florsocker
3-4äggvitor
5-6dl vispgrädde
2tsk vaniljsocker
100g hackad mörk blockchoklad (kan bytas ut mot röda vinbär)
kakao
Mal nötter. vispa socker och äggvitor till hårt skum. blanda försiktigt ner nötmixet. Rita upp 3runda ringar på 3 bakplåtspapper, lägg smeten i cirklarna (ca.25cm diameter)
gräddas 175grader i ca.10min.
Varva med nötbottnar, grädde, choklad efter tycke och smak. Kakao och florsocker pudras över tårtan.
Låt stå över natten så den får gotta till sej så smakar den himmelskt!
(Ps. vi i våran familj brukar inte ha så mycket grädde, utan de är mer nötbotten än grädde =mycket godare!)
Världens bästa dotter!!!
Foto: http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=1445401487
Kladdkakans dag
http://www.aftonbladet.se/matvin/article11624647.ab
Kladdkaka med dajm- och nougattäcke
Tid: 40 minuter.
4 ägg
3,5 dl socker
200 g mörk blockchoklad av bättre kvalitet, 70–75 procents kakaohalt
4 msk kakaopulver
200 g smör
4 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
Ströbröd
125 g nougat, tunt skivad
200 g dajmkulor (2 påsar)
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Smält smör och choklad i vattenbad eller i mikron.
3. Blanda socker, vaniljsocker, kakao, salt och ägg ordentligt.
4. Blanda ned chokladblandningen i äggsmeten, rör sedan i mjöl och blanda tills du får en slät smet. Slå upp i en smord och bröad springform med löstagbar botten (cirka 22 cm).
5. Grädda 17–25 minuter i ugnen, kontrollera med sticka, kladdkakan ska vara kladdig i mitten. Ta ut den och fördela nougaten och dajmkulorna jämt över hela kakan. Sätt in kladdkakan i ugnen igen i max 30 sekunder, precis så att nougaten smälter.
6. Kyl ned och servera.